ביקור בחברת "ימאשו" בתאריך: 8.10.2019

ביקור בחברת "ימאשו" בתאריך ה-8.10.2019

אז חזרנו מהחופשה השנתית שלנו ביפן לפני יומיים, הפעם הזו החלטנו לעשות קצת עירבוב של חופש ועסקים.
הלכנו לסיור לימודי בחברת "ימאשו" חברה שעוסקת בתחום המוקסה ומוכרת את מוצריה בעיקר לשוק המקומי ביפן היות והמוקסה שלהם כה איכותית, שלרוב מתאימה לשיטות בהן הרפואה היפנית משתמשת, אבל גם מכינים מוקסה באיכויות שונות נוספות שגם מתאימות לשיטות שבהן הרפואה הסינית משתמשת כמו מוקסה בוקס, מוקסה סיגר וכו.

כאשר הגענו למקום היה יום יחסית גשום, החברה יושבת בעיר נגאהאמה שממוקם מתחת להר איבוקי (סוג של מוקסה מאד מפורסמת) ופגשו אותנו שני אדונים מאד נחמדים ששמחו לשתף אותנו בידע, האחד היה עובד של המפעל והשני היה המנהל מכירות של החברה.


בתמונה חמותי ואנוכי ממוללים את הצמח, הצמח כאשר יבש במידה וממוללים אותו מ'ס דקות, מתחיל לקבל טקסטורה של מוקסה.

בחודשים מאי-אוגוסט אוספים את הצמח שגדל מספיק ולאחר מכן נותנים לו להתייבש תחת השמש- בערך ייבוש עד רמה של 15 אחוז לחות. לכן לרוב זה קורה בחורף שכן הלחות שם נמוכה.
בזמן זה הם גם מכניסים הצמח לחדר יבש, למשך 10 שעות לערך (תלוי בסוג המוקסה שרוצים להכין) משתמשים כיום בסוג של גז שעוזר לייבש, כמו שרואים בתמונה למטה:

לאחר הייבוש, משתמשים ב-3 סוגים של אבן ריכיים, ניתן לראות בתמונה:

גם תלוי בסוג המוקסה שרוצים לעשות, מכוונים את המרחק שבין 2 האבנים.
לאחר מכן, מחכים כיום כדי לתת להם להתקרר, כיוון שיכולים בקלות להידלק ולהישרף. לאחר מכן משתמשים במכשיר הבא (בתמונה):

סוג של מכשיר שהמוקסה מסתובבת בתוכו, מכשיר שעשוי מבמבוק, ומלמטה הענפים וכול החומרים הלא נקיים, נופלים למטה כמו שרואים בתמונה, זה נראה מאד דקיק וטהור אבל מבחינתם זה לא:

שלב הבא והאחרון הוא הכנסה של המוקסה למכשיר האחרון שהוא בעצם הפילטר האחרון להוציא את כול החומרים הלא נקיים שהכי דקיקים וקטנים על מנת ליצור המוקסה הטהורה ביותר, בתמונה:

וכאן בסיום הסיור, לפני העסקים:

מודים לחברה על האירוח והסיור הלימודי