סרטן השד ברפואה סינית

סרטן השד ברפואה סינית

סרטן השד ברפואה סינית

צורת הסבר הכי פשטנית לגבי סרטן השד על צורותיו השונות, זה רקמה שמקורה בשד שפולשת ומתחילה לגדול ברקמות אחרות של השד, בנוסף היא יכולה לנדוד למקומות אחרים בגוף ואז תיצור במקומות אחרים גידולים מה שמוגדר כסרטן שד גרורתי. יש סוגים שונים של סרטן שד עם פרוטוקולי טיפול שונים, חלקם טיפולים כימיים, ניתוחיים וביולוגיים, אבל זה לא מתפקידי
היות וזה תפקיד האונקולוג.

התיאוריה הסינית על השד

ברפואה סינית השד עצמו אצל הנשים נמצא תחת שליטת הקיבה לעומת הפיטמה שנמצאת תחת שליטת הכבד, מבחינת סינית יש סיבה לחלוקה זו כיוון שהשד מכיל בתוכו את החלב שממנו ניזון התינוק הרך. ברפואה סינית האיבר או המערכת שאחראית לייצור חלב זה היא מערכת העיכול.

לעומת זאת אצל הגבר מי שאחראי לשד הוא איבר הכבד לעומת הפיטמה שנמצאת תחת אחריות הכליות.
עקב חלוקה זו צריך לקחת בחשבון מבחינה טיפולית את האיברים האלו בחשבון כאשר בהמשך אדבר על חשיבות מערכת העיכול בסרטן זה אצל נשים.

סרטן השד בכתבים העתיקים

סרטן השד בכתבים העתיקים של הרפואה הסינית היה מוגדר מבחינת פירוש: אבן בשד, אבסס בשד, כאשר היו מ'ס סיבות להופעת מחלה זו: מצב רוח לא טוב, תקיעות של אנרגיית הכבד שלא זרמה בצורה תקינה, חוסר הרמונייה בין שני מרידיאנים מיוחדים: צ'ונג וראן, חוסר תנועתיות של הצי והדם, חסימה של המרידיאנים.

מבחינת היווצרות המחלה- ברפואה סינית תמיד יש את ההשוואה שעושים בין חוזק הצי המגן של הגוף לבין הצי הפתוגני, כלומר ככל שהצי המגן יותר חלש, כך הגוף חשוף יותר להתפתחות של מחלות או פלישה של גורמי מחלה שזה בעצם הצי הפתוגני והפוך ככל שהצי המגן יותר חזק כך סיכוי לחלות יותר קטן. הספר הראשון של הרפואה הסינית דיבר על כך ואמר

אם הצי הפתוגני חודר, הצי המגן חלש

אמנם ברפואה מערבית לא ידועה בדיוק הסיבה להיווצרות הסרטן למרות שהיום טוענים לעניין תורשתי בין היתר אבל ברפואה סינית יש בעצם חלוקה ל-3: גורם פתוגני חיצוני, גורם פתוגני פנימי ואחר:
גורם חיצוני– יש ברפואה סינית 6 גורמי מחלה עיקריים: חום, קור, לחות, יובש, רוח, חום קיץ שלאחר חדירה שלהם לגוף, הצי המגן נפגע, תנועתיות הצי נפגעת, יש תקיעות של צ'י ודם, תקיעות של לחות וליחה, בעצם נוצר גידול במרידיאני השד ונוצר בעצם האבן בשד.

גורם פנימי- מ'ס גורמים:
מזון- אכילת מזון שמן, מטוגן יוצרים פגיעה במערכת עיכול שגורמים להיחלשות המערכת במידה מסויימת לאחר היחלשות המערכת נוצר בעצם סוג של בוץ שעוזר לפגיעה בתנועתיות הדם ויש גידול.
מצב רוח- ברפואה סינית לכול איבר יש רגש שמקושר אליו. ככל שהמצב הוא יחסית הרמוני ומאוזן אז אין בעיה אבל ברגע שיש עודף מאותו רגש אז עלולה להתחיל להיווצר בעיה. דוגמא הכי טובה לכך: יותר מידי חשיבה אם בזמן לימודים ואם בכלל, רגש החשיבה קשור למערכת העיכול, לכן כאשר בזמן שנמצאים במצב של חשיבה או לימוד מוגבר יש נטייה לצרוך מתוק. המתוק ברפואה סינית מקושר למערכת העיכול. הטעם המתוק נצרך יותר שכן המערכת נחלשת מהחשיבה או הלימוד המוגבר ולכן יש את הרצון למתוק לפצות.
בספרות העתיקה נאמר:

תסמונת אבן השד, נגרמת מדיכאון שלא נע, מצב הרוח לא תקין ויש פגיעה בכבד ובטחול

ולכן מכול הנאמר ניתן להבין שהציר שעליו עובדים מבחינת רפואה סינית באספקט הטיפולי הוא הציר של הכבד מצד אחד, כלומר לעזור בקידום ההנעה של אנרגיית הכבד כדי שלא תהיה תקיעות ולטווח הארוך לעזור גם בסירקולצייה של הדם שנפגעת לאורך זמן מהתקיעות של אנרגיית הכבד ומהצד השני חיזוק מערכת העיכול.

כיום מבחינת טיפולית הטיפול מבחינה סינית מתבסס על 3 אספקטים: דיקור, צמחי מרפא ואורח חיים שכולל תזונה
כמובן שכול מקרה צריך להיבחן לגופו שכן כול מטופלת מאובחנת בסוג שונה של סרטן שד, אם או בלי גרורות וטיפולים שונים שגם משפיעים על האבחנה הסינית

מספר צמחים טובים לשימוש במקרים של סרטן שד:
אקביה טריפוליאטה- קרה ומרה, מנקה חום ומניעה את מרידיאני הדם. קלינית מצאו שזהו צמח שטוב לסרטני שד ומערכת עיכול

פרונלה וולגאריס- אקריד, קר ומתוק. מנקה ומנקז אש מהכבד, מפזר מסה ומפחית נפיחות, מנקה חום ורעילות

רנוקולוס טרנטוס- מתוק, אקריד וחם. מתמיר ליחה ומפזר מסה, מפחית רעילות ונפיחות

כמובן שכול הנאמר כאן הוא באופן כללי בלבד וכול מקרה צריך להיבחן לגופו

Leave a Comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *