האביב

האביב

האביב

 

".. תקופת האביב היא תקופה של ילודה ופריצה. העשבים והעצים הופכים לבהירים וכול הדברים החיים בעולם הופכים למשגשגים או בעלי דינמיקה חד מכיוון שהאדם הוא אחד מאותם יצורים חיים בעולם, הוא לא יכול שלא להיכלל בתוך הקוסמוס. כדי שנוכל להיות מתואמים עם קוד השינוי העונתי, האדם צריך ללכת לישון, שהערב מגיע ולקום מוקדם בבוקר. בבוקר האדם צריך לשאוף את האויר בזמן הליכה בשדה ולאמן את הגידים והעצמות על מנת שהגוף ירגיש בנוח…"

כך פותח הספר הראשון, שהיה בעצם עדות לשיחות של הקיסר הצהוב ויועץ הבריאות, את נושא הבריאות של האדם בהקשר לעונות.
היום כבר בשעות הבוקר המוקדמות ניתן לשמוע את ציוץ הציפורים, ניתן לראות את הפריחה היפה של הטבע (במיוחד לאחר החורף הגשום שהיה לנו). בתמונה ניתן לראות את פריחת העץ שממוקם ממול הקליניקה שלנו אבל מהצד השני כבר ניתן להרגיש בשינויי הטמפ שיש בין הבוקר והערב לבין צהרי היום.

בספר אחר שמדבר על תזונה לפי העונות בראי הרפואה הסינית, נאמר:" בעונת האביב בבוקר, ניתן ורצוי לאכול חם על מנת לעזור ליאנג להוציא את הקור החוצה. מהצד השני מתאים לאכול אוכל קריר למנוע עודף של יאנג… בשלושת חודשי האביב, הכבד שמשוייך לאלמנט העץ ומקושר לטעם החמוץ, העץ עלול לבקר יותר מידי את האדמה (תיאוריית חמשת היסודות של הרפואה הסינית), האדמה קשורה לטחול ולטעם המתוק (לא המתוק שילדים אוהבים), לכן רצוי להוריד מעט את החמוץ ולחזק את המתוק כדי להזין את צ'י הטחול. כלומר מצד אחד צריך לחזק את הטחול ומהצד השני לעזור לכבד לזרום הרמונית.

עקב כך שיש שינויי מזג אויר והטמפרטורות משתנות בצורה מעט קיצונית רצוי וחשוב להימנע מחשיפה לרוח למנוע התקררות, הרבה אנשים בזמן הזה סובלים בין היתר מאלרגיות שמתעוררות לחיים, שיעול יבש ועוד מיני מחלות שמבחינת הרפואה הסינית ניתן לקשר לכבד, זו גם אחת הסיבות בגללה חולים עם בעיות אורטופדיות מתחילים לסבול בתקופה זו של השנה.

בעונת האביב היאנג מתחיל לעלות ולפרוץ, יש הרבה רוחות ולכן בקלות ניתן לחלות בכל מיני וירוסים למיניהם שמבחינת האיפיון שלהם ובגלל אופי העונה, הם משוייכים למחלות חום. המטרה העיקרית בעונה הזו היא לחזק או לאזן את מערכת החיסון עקב שינויי מזג האויר ולהתאמן.

מזונות שמתאימים לעונה זו על מנת לגרום לזרימה חלקה של יאנג:
נבטי סויה, נבטי מש, בצל, שום, כוסברה, דבש וכו, ניתן ורצוי להרבות באכילה של ירקות כמו: שורשי במבוק, תרד, וכו. רצוי לא לאכול אוכל טרי וקר, אוכל שמנוני כדי למנוע פגיעה ביאנג של הטחול-קיבה.

ליצירת קשר לייעוץ או קביעת תור, ניתן ללחוץ כאן

Leave a Comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *