הדיקור והמוקסה שהוא מושג נרחב שמכיל בתוכו בתי ספר שונים- דעות שונות ושימושים שונים, מכיל בתוכו שיטת דיקור שמתבצעת בקרקפת האדם והיא קשורה קשר ישיר לאיזורים שבמוח.
את השיטה הזו המציא וממציא רופא נוירולוג יפני בשם טושיקטצו ימאמוטו, זו שיטה שהומצאה או פותחה כהמשך לשיטת הדיקור קרקפת הסינית.
שימושי השיטה:
זו שיטה שהתחלנו להכניס אותה בקליניקה שלנו בשנתיים – 3 שנים האחרונות כנדבך נוסף לדיקור בגוף, עם או בלי קשר לדיקור הרגיל. שיטה שמאד טובה לבעיות נרחבות: אורטופדיה, נוירולוגיה, בעיות ברפואה פנימית ועד אפילו בעיות נלוות בתחום האונקולוגיה.
תהליך הדיקור:
לאחר שסיימנו את התשאול הראשוני והחלטנו מה האבחנה ואיך אנחנו רוצים לצאת לטיפול מבחינת האסטרטגיה, המטופל נשכב על מיטת הטיפולים ואז מתבצע עוד תהליך אבחוני של מ'ס איזורים שמהווים איזורי רפלקס ולפי האזורים האלו, מחליטים איפה לדקור בראש, כאשר מובאת בחשבון גם הבעיה העיקרית בעטייה המטופל הגיע אלינו.
הדיקור מתבצע ע"י מחטים מעט עבות מהרגיל, כדי לגרום לגירוי של האיזורים בצורה יותר חזקה ולאורך כול זמן הטיפול המחטים נשארות בראש. לאחר סיום הדיקור, המחטים מוצאות החוצה עם שאר המחטים.
יש מצבים בהם נבקש להשאיר את המחטים עוד כמ'ס שעות וכמובן שאנחנו מלמדים את הקרוב משפחה המלווה את החולה, איך להוציא אותם לאחר מ'ס השעות המוסכם.
בילדים ותינוקות, הטיפול של שיטה זו מתבצע ע"י שימוש בשונישין.
לרוב, כמובן תלוי בבעיה, ניתן לראות בתוצאות בטווח זמן מיידי, כמו לדוגמא: מטופל עם סיאטיקה קשה שהגיע אלינו, הגיע עם חגורה למתניו, ובקושי יכול היה ליישר את הגב. לאחר ששמנו את המחטים בראש, הוריד את החגורה ויכול היה ליישר את הגב וללכת ישר וראינו על פניו שפתאום כבר לא ממש כואב לו.
תכיפות הטיפולים:
כמובן שזה תלוי בבעיה ובחומרה שלה אבל עקרונית במצבים קלים, מספיק לעשות את הדיקור הזה בזמן שמגיעים לטיפול של דיקור רגיל אבל במצבים קשים ללא קשר לדיקור בגוף, ממולץ להגיע לעוד 1-2 פעמים בשבוע לשים מחטים בראש, להשאירם מ'ס שעות ואז להוציאם.
טרואה ב-9.2016 נסעה להוקאיידו שביפן להתמחות לראשונה בשיטה זו אצל אחד התלמידים הבכירים של ד"ר ימאמוטו.
השנה ב-6.2017 תיסע למיאזאקי שזה המרכז של ד"ר ימאמוטו עצמו ושם תיקח חלק בכנס שינחה הרופא עצמו. עד היום הוא עדיין ממשיך לחקור ולפתח את השיטה הזו עם מציאה של נקודות דיקור נוספות בקרקפת.