מבחינה מערבית
לרוב מדובר על שינויים ברמות אסטרוגן שקורים בתחילת ההיריון וגורמים להאטה בהתרוקנות הקיבה ולכן נוצרת הבחילה שלרוב מוגדרת כ"בחילות בוקר". כהמשך לבחילות נוצרת גם רתיעה ממזונות מסויימים או ריחות מסויימים.
מבחינה סינית
ברפואה סינית יש 6 מרידיאנים עיקריים ובנוסף אליהם יש 8 מרידיאנים מיוחדים, כאשר אחד מאותם שמונת המיוחדים נקרא בסינית: המרידיאן הפורץ, שמתחיל מהאזור שבין האנוס לואגינה (בנשים) ועולה ישירות למעלה. מרידיאן זה בעל קשר ישיר להיריון.
מרידיאן זה בזמן שהוא מתחיל להתמלא בהיריון , אמור לווסת את כול המרידיאנים של הגוף ולהתמלא בצ'י ודם ואז בגלל מסלולו הוא מתחיל לעלות למלא. שמצד אחד זה אמורה להיות תנועה סדירה של הצ'י אבל מצד שני הוא גורם גם לכך שתנועת הצ'י של הקיבה גם תהיה כלפי מעלה (שזה כבר תנועה פתולוגית, היות ותנועת הקיבה אמורה להיות כלפי מטה), מבחינה פתולוגית קלינית נראה שני דברים
אחד זו חולשה של מערכת העיכול, שכן אם המערכת הייתה מספיק חזקה אז התנועה של צ'י הקיבה לא הייתה "מורדת" כלפי מעלה
שנית נראה פתולוגה של כבד וקיבה לא מהורמנים
כול זה מוסבר בצורה טובה בספר שנחשב לספר הראשון שדיבר בצורה יותר דקדקנית ברפואה סינית על גניקולוגיה ונקרא : פו רן ליאנג פאנג
לכן מכאן ניתן להבין שזה שיש בחילות בתחילת היריון זה דבר טבעי שצריך לקרות ואפילו עד מצב של מידי פעם הקאה, אבל לכול אשה יש מבנה גוף שונה עם חולשות כאלו ואחרות וכולל סבילות שונה ולכן יכולה להיות מישהי שתוכל לסבול יחסית בצורה טובה בחילות ואחרת שלא תוכל לסבול זאת ותהיה מאד חלשה כי הרבה פעמים זה גם מפריע לתיאבון.
בסין הרבה מהנשים ירוצו לראות רופא סיני שירשום צמחים או יעשה דיקור כדי להקל על המצב. אנחנו ב"אוסוגאמי-קליניקה לרפואה מהמזרח" חושבים שלא צריך לרוץ ולחפש לקחת צמחים למצב, שכן גם אם אלו יהיו הצמחים הכי בטוחים בעולם, אבל עדיין זה תרופה טבעית (אמנם) אבל עדיין תרופה שנכנסת לגוף ויכולה להשפיע על העובר.
מהצד השני הרבה כתוב ונכתב על כך שדיקור עוזר למצב של בחילות אצל נשים.
מניסיוננו הקליני, הדיקור אצל אישה אחת יכול לעזור מאד ואצל אישה אחרת בקושי יעזור. לכן יש שני דברים שאנחנו ממליצים לנסות במקביל לטיפול בדיקור –דיקור סיני/יפני:
דבר ראשון– חליטה של גינגר טרי שיכול לעזור בבחילות. גם כאן יש הרבה נשים שזה עוזר אבל יש גם הרבה נשים שזה לא ממש עוזר
דבר שני– סוג של תרופת סבתא אסיאתית.
לוקחים אורז לא משנה מאיזה סוג ומטגנים אותו במחבת (ללא צורך בשימוש בשמן) עד שמקבלים גוון חום על האורז, חולטים אותו כתה וכך שותים
Leave a Comment