איבחון נכון-טיפול נכון והפוך

איבחון נכון-טיפול נכון והפוך

איבחון נכון-טיפול נכון והפוך

במהלך השנים האחרונות יצא לנו לטפל בכל מיני מקרים שיצאנו מנקודת הנחה שיש מחלה מסויימת (מבחינה מערבית), כלומר המטופל או מטופלת הגיעו עם אבחנה אחת, טיפלנו במשך תקופה ולאחר מכן עקב כך שהתוצאות, לצערנו הרב, המטופל או מטופלת לא היו מעוניינים להמשיך בטיפול ובדיעבד הסתבר שהייתה מעורבות של מחלה אחרת בכלל ומשכך הדבר אז מן הסתם הטיפול עצמו לא היה נכוןאתן מספר דוגמאות לכך ואסביר:

1. מטופלת שהגיעה לטרואה לפני מ'ס שנים עם אבחנה מערבית של כאבי גב- אותה מטופלת בשנות הארבעים המוקדמות של חייה סבלה מכאבי גב וניסתה כמעט כול דבר אפשרי. לבסוף הגיעה אלינו בהמלצת חברה וגם ניסתה מ'ס חודשים לא קטן טיפולי דיקור. על אף שהסברנו לה מה צריכה להיות תכיפות הטיפולים, היא עדיין הייתה מגיעה פעם בשבועיים-שלושה ולפעמים הייתה קצת הקלה ולפעמים לא. לבסוף הרימה ידיים והפסיקה בטוענה שהדיקור לא עזר.
בדיעבד שמענו מהחברה שלו שהיא אובחנה כחולת פיברומיאלגיה.

2. מטופל גבר שסבל מבעיות אורטופדיות בחוליות צוואר- בתחילה אובחן כסובל מבעיות בשכמה. הטיפול בדיקור עזר לו אבל הייתה מגבלה מסויימת. אותו מטופל נשלח ע"י האורטופד לעשות בדיקת סיטי שלבסוף גילתה שיש לו בעיות בחוליות צוואר שגורמות להקרנה. האסטרטגיה הטיפולית בדיקור של טרואה מעט השתנתה בעקבות זאת

3. מטופלת יחסית צעירה עם מיגרנות- אימה של המטופלת התקשרה יום אחד ואמרה שהבת שלה סובלת ממיגרנות יחסית תכופות. ניסתה כבר כשנה טיפולי דיקור אצל מדקרת אחרת כולל צמחים שלא עזרו. באחד מהפעמים בהם נסעו לחופש באנגליה, הצליחו להגיע לרופא סיני שאיבחן שהמיגרנות אצלה נובעות מבעיות בחוליות צוואר, במהלך תקופה קצרה בה עשו שם דיקור והרבה מוקסה, היה נראה שיש שיפור מסויים. לאחר שהחלה לעשות טיפולים אצל טרואה כאשר הנקודת מוצא הייתה שהמיגרנות באמת נובעות מחוליות הצוואר, המיגרנות כמעט ונעלמו לה.

מקרים אלו באים להראות שכאשר אדם מגיע אלינו לאיבחון, חשוב שתהיה אבחנה מערבית מדוייקת, ברור כשמש שלא תמיד כך הדבר והרבה פעמים במהלך התהליך הטיפולי האבחנה המערבית יכולה להשתנות ואז היא תשפיע על האיבחון הסיני אבל אנחנו לא חושבים שבגלל זה יש סיבה להפסיק תהליך טיפולי שהחל או לחשוב שרפואה סינית לא עובדת שכן בעידן של היום הטיפול הוא לא טיפול אך ורק של רפואה סינית מסורתית או רפואה מערבית נטו אלא השילוב בין השניים הוא שנותן את התוצאה המקסימלית

לייעוץ או קביעת תור לטיפול, ללחוץ כאן